Autotechnicus
Wat ga je doen als Autotechnicus?
DSC1694 1 bewerkt v3

Als Autotechnicus ben je werkzaam in de werkplaats van een autobedrijf; dit kan bij een merkdealer zijn of bij een onafhankelijk bedrijf. Routinematig en via een vaste procedure voer jij jouw taken uit; je monteert accessoires, past onderdelen aan en maakt personenauto’s klaar voor aflevering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van een onderhoudsbeurt. Je vind het niet erg om fysiek werk uit te voeren en het is belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Zijn er onvoorziene omstandigheden? Dan schakel jij zonder twijfel je leidinggevende in, die jou kan helpen met een oplossing.

DSC1526 copy

Kerntaken

  • Je monteert accessoires, je doet aanpassingen en maakt de personenauto klaar voor aflevering. Hierbij bereidt je eerst de montagewerkzaamheden voor en inspecteer je de personenauto goed.
  • Je voert onderhoud uit aan voertuigen en/of mobiele werktuigen. Hierbij bereidt je eerst de onderhoudswerkzaamheden voor en na de afronding van het onderhoud rapporteer je alle onderhoudswerkzaamheden zorgvuldig.
  • Je voert reparaties uit aan voertuigen en/of mobiele werktuigen. Hierbij bereidt je eerst de reparatiewerkzaamheden voor en na afronding van de reparaties rapporteer je alle reparatiewerkzaamheden zorgvuldig.

Meld je aan!

Wil jij vier dagen in de week werken en één dag in de week naar het ROC voor een baan in de logistiek? Doe dan het één of twee jarige BBL-traject in de logistiek en wordt logistiek medewerker, logistiek teamleider, planner wegtransport of logistiek supervisor. Wil je logistiek medewerker worden én je rijbewijzen halen? Ga dan voor Logistiek PLUS, het pluspakket van Aldivèr. 

Aanmelden