Autotechnicus
Wat ga je doen als Autotechnicus?
AdobeStock 217093730 25 v2

Als Autotechnicus ben je werkzaam in de werkplaats van een autobedrijf; dit kan bij een merkdealer zijn of bij een onafhankelijk bedrijf. Routinematig en via een vaste procedure voer jij jouw taken uit; je monteert accessoires, past onderdelen aan en maakt personenauto’s klaar voor aflevering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van een onderhoudsbeurt. Je vind het niet erg om fysiek werk uit te voeren en het is belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Zijn er onvoorziene omstandigheden? Dan schakel jij zonder twijfel je leidinggevende in, die jou kan helpen met een oplossing.

AdobeStock 286788602 min min

Kerntaken

  • Je monteert accessoires, je doet aanpassingen en maakt de personenauto klaar voor aflevering. Hierbij bereidt je eerst de montagewerkzaamheden voor en inspecteer je de personenauto goed.
  • Je voert onderhoud uit aan voertuigen en/of mobiele werktuigen. Hierbij bereidt je eerst de onderhoudswerkzaamheden voor en na de afronding van het onderhoud rapporteer je alle onderhoudswerkzaamheden zorgvuldig.
  • Je voert reparaties uit aan voertuigen en/of mobiele werktuigen. Hierbij bereidt je eerst de reparatiewerkzaamheden voor en na afronding van de reparaties rapporteer je alle reparatiewerkzaamheden zorgvuldig.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!