Eerste Autotechnicus
Wat ga je doen als Eerste Autotechnicus?
AdobeStock 560314766 min min

Als Eerste Autotechnicus ben je werkzaam in de werkplaats van een autobedrijf; dit kan een merkdealer zijn of een onafhankelijk bedrijf. Zij verkopen en repareren nieuwe en gebruikte personenauto’s. Hier houdt jij je bezig met het plannen van werkzaamheden, het stellen van prioriteiten en het maken van kosten- en batenafwegingen. Ook de lastigere werkzaamheden zoals het monteren van alarmsystemen of een geluidsinstallatie zijn een prima klus voor jou. Naast deze werkzaamheden ondersteun jij je minder ervaren collega’s; jij bent namelijk verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden. Zijn er toch onvoorziene omstandigheden? Dan schakel jij zonder twijfel je leidinggevende in, die jou kan helpen met een oplossing.

DSC1909 copy

Kerntaken

  • Je monteert accessoires, je doet aanpassingen en maakt de personenauto klaar voor aflevering. Hierbij bereidt je eerst de montagewerkzaamheden voor en inspecteer je de personenauto goed.
  • Je stelt een diagnose aan de personenauto.
    Je voert onderhoud uit aan voertuigen en/of mobiele werktuigen. Hierbij bereidt je eerst de onderhoudswerkzaamheden voor en na de afronding van het onderhoud rapporteer je alle onderhoudswerkzaamheden zorgvuldig.
  • Je voert reparaties uit aan voertuigen en/of mobiele werktuigen. Hierbij bereidt je eerst de reparatiewerkzaamheden voor en na afronding van de reparaties rapporteer je alle reparatiewerkzaamheden zorgvuldig.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!