Scholen vertellen over Aldivèr

Alle Kiers, docent Transport & Logistiek Deltion College in Zwolle

"Ik gun iedere collega op school zo’n samenwerkingspartner"

Al jaren leidt Alle Kiers, docent Transport & Logistiek, samen met Aldivèr vakbekwame professionals op voor de transport en logistieke sector. Van het zoeken naar een passende leerwerkplek tot een succesvolle afronding van de opleiding; bij iedere stap op weg naar een diploma is Aldivèr betrokken. Een helpende hand die Alle al zijn collega’s zou gunnen.

"Ik ben ooit begonnen als vrachtwagenchauffeur en kwam na een aantal jaren op de afdeling Planning terecht. Daarna volgde een baan op de afdeling Facilitair, waar ik verantwoordelijk was voor de inkoop van middelen en materialen. Zowel in de transport als de logistiek heb ik de nodige ervaring. Als zij-instromer kwam ik dertien jaar geleden in het onderwijs terecht. Hier probeer ik dagelijks mijn kennis maar vooral ook mijn liefde voor het vak over te brengen op studenten."

"Sinds ik als docent bij het Deltion College werk, zijn er intensieve contacten met Aldivèr. De consulenten van Aldivèr hebben een ongekend sterk netwerk in de sector. Zij zijn een verlengstuk van ons als opleider naar het bedrijfsleven. Zij helpen onze studenten letterlijk op weg, wanneer ze kiezen voor een chauffeursopleiding. Bovendien financiert Aldivèr de opleiding, zodat toekomstige chauffeurs niet worden tegengehouden door het kostenplaatje."

Alle Kiers

"Een opleiding tot chauffeur is een relatief dure beroepsopleiding. Dat komt vooral doordat je meerdere rijbewijzen en certificaten moet behalen. Doordat Aldivèr onze studenten in dienst neemt en de opleiding voorschiet, hoeven ouders of studenten geen lening aan te gaan en bouwen ze geen studieschuld op. Dat is een ontzettend groot pluspunt." 

"Als opleider plukken ook wij de vruchten van de samenwerking met Aldivèr. Zo verdelen we de begeleiding en brengen we gezamenlijk een bezoek aan de leerwerkbedrijven. Als ROC horen we nooit klachten over Aldivèr van onze studenten of leerbedrijven. Dat is voor ons de beste graadmeter en dé reden dat we al dertien jaar samenwerken. Ik gun iedere collega op school zo’n samenwerkingspartner."

Sander Jans, docent Transport & Logistiek ROC Nijmegen

"Samen met Aldivèr leiden we de vakmensen van de toekomst op"

In de ruim acht jaar dat Sander Jans als docent Transport & Logistiek bij ROC Nijmegen voor de klas staat, is Aldivèr één van de vaste samenwerkingspartners die leerlingen een erkende leerwerkplek biedt. Korte lijntjes, prettig contact en een gezamenlijke drive om studenten naar de eindstreep te begeleiden, vormen de succesingrediënten van de langdurige samenwerking.

"Wanneer jongens en meiden zich bij ons aanmelden voor de opleiding Chauffeur goederenvervoer kijken we tijdens het intakegesprek naar de mogelijkheden voor een leerwerkplek. Soms hebben leerlingen zelf al een bedrijf gevonden, maar in veel gevallen moeten ze dit nog regelen. Deze leerlingen verwijzen we onder andere door naar Aldivèr. In de loop der jaren hebben de consulenten van Aldivèr al heel wat passende leerwerkplekken gevonden."

"Onze leerlingen profiteren daarmee direct van het grote netwerk dat Aldivèr binnen de transport en logistieke sector heeft opgebouwd. Bijkomend voordeel is dat leerlingen na het behalen van hun diploma een jaar lang baangarantie bij Aldivèr hebben,

Sander Jans
Sander Jans 2

zodat ze de kans krijgen om de benodigde rijervaring op te doen. Met hun diploma én de nodige kilometers op zak zijn ze klaar voor het echte werk."

"Ook als ROC zijn we ontzettend blij met Aldivèr als vaste opleidingspartner. Door onze krachten te bundelen, zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk leerlingen met succes de eindstreep halen. Wat ons bindt, is die drive om iedereen een vakdiploma te gunnen; dé sleutel tot de arbeidsmarkt. In Aldivèr hebben we een partner gevonden die net zo gedreven is als wij.”

“Doordat we gezamenlijk optrekken in de begeleiding van onze leerlingen, is de kans op uitval onderweg veel kleiner. Bovendien weten zowel onze leerlingen als de leerwerkbedrijven exact waar ze aan toe zijn. De lijntjes zijn kort, de contacten informeel en prettig. Samen met Aldivèr en onze leerwerkbedrijven vormen we de perfecte drie-eenheid om de vakmensen van de toekomst op te leiden."

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!