Scholen vertellen over Aldivèr

Sander Jans, docent Transport & Logistiek ROC Nijmegen

"Samen met Aldivèr leiden we de vakmensen van de toekomst op"

In de ruim acht jaar dat Sander Jans als docent Transport & Logistiek bij ROC Nijmegen voor de klas staat, is Aldivèr één van de vaste samenwerkingspartners die leerlingen een erkende leerwerkplek biedt. Korte lijntjes, prettig contact en een gezamenlijke drive om studenten naar de eindstreep te begeleiden, vormen de succesingrediënten van de langdurige samenwerking.

"Wanneer jongens en meiden zich bij ons aanmelden voor de opleiding Chauffeur goederenvervoer kijken we tijdens het intakegesprek naar de mogelijkheden voor een leerwerkplek. Soms hebben leerlingen zelf al een bedrijf gevonden, maar in veel gevallen moeten ze dit nog regelen. Deze leerlingen verwijzen we onder andere door naar Aldivèr. In de loop der jaren hebben de consulenten van Aldivèr al heel wat passende leerwerkplekken gevonden."

"Onze leerlingen profiteren daarmee direct van het grote netwerk dat Aldivèr binnen de transport en logistieke sector heeft opgebouwd. Bijkomend voordeel is dat leerlingen na het behalen van hun diploma een jaar lang baangarantie bij Aldivèr hebben,

Sander Jans
Sander Jans 2

zodat ze de kans krijgen om de benodigde rijervaring op te doen. Met hun diploma én de nodige kilometers op zak zijn ze klaar voor het echte werk."

"Ook als ROC zijn we ontzettend blij met Aldivèr als vaste opleidingspartner. Door onze krachten te bundelen, zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk leerlingen met succes de eindstreep halen. Wat ons bindt, is die drive om iedereen een vakdiploma te gunnen; dé sleutel tot de arbeidsmarkt. In Aldivèr hebben we een partner gevonden die net zo gedreven is als wij.”

“Doordat we gezamenlijk optrekken in de begeleiding van onze leerlingen, is de kans op uitval onderweg veel kleiner. Bovendien weten zowel onze leerlingen als de leerwerkbedrijven exact waar ze aan toe zijn. De lijntjes zijn kort, de contacten informeel en prettig. Samen met Aldivèr en onze leerwerkbedrijven vormen we de perfecte drie-eenheid om de vakmensen van de toekomst op te leiden."

Meld je aan!

Wil jij vier dagen in de week werken en één dag in de week naar het ROC voor een baan in de logistiek? Doe dan het één of twee jarige BBL-traject in de logistiek en wordt logistiek medewerker, logistiek teamleider, planner wegtransport of logistiek supervisor. Wil je logistiek medewerker worden én je rijbewijzen halen? Ga dan voor Logistiek PLUS, het pluspakket van Aldivèr. 

Aanmelden