“Als je trots bent op wat je doet, dan zit je goed”

1 juni 2021

Exact tien jaar geleden verruilde Sven Zeeman zijn baan als operationeel leidinggevende bij een transportbedrijf in Nunspeet voor een toekomst als consulent bij Aldivèr. Een spannende stap, maar tegelijkertijd een weloverwogen keuze om zijn droom uit te laten komen. "Ik wilde mijn passie voor de transport en logistieke sector delen met jongeren die aan het begin van hun loopbaan stonden. Dat is gelukt!"

Trots vertelt general manager Sven over het team van Aldivèr dat in de loop der jaren uitgroeide tot een hechte groep van 17 medewerkers, waarvan 7 gedreven consulenten die dagelijks op pad gaan om leerlingen te begeleiden tijdens hun opleiding. "Ik mocht tien jaar geleden aan de slag als kersverse consulent in Noord-Nederland", vertelt Sven. "Ik vond het fantastisch om samen met ROC’s en leerbedrijven jongeren op weg te helpen naar hun toekomstige droombaan. Wat me opviel was de enorme liefde en trots waarmee leerlingen over hun werk spraken. Dat is de sleutel tot succes, leerde ik in de loop der jaren. Als je trots bent op wat je doet, dan zit je goed."

Samen aan tafel
De trots op 'zijn' cluppie spat eraf wanneer Sven vertelt over de ontwikkeling die Aldivèr de afgelopen tien jaar doormaakte. "We zijn uitgegroeid van detacheerder tot opleidingspartner", legt hij uit. "Tegenwoordig zitten we bij onze praktijkpartners aan tafel om niet alleen te praten over opleiden, maar ook over transport en logistiek-gerelateerde issues. Opleiders en leerbedrijven waarderen onze kennis van zaken en vragen regelmatig om advies "

Van ondersteuner naar ondernemer
Deze nieuwe weg die Aldivèr de afgelopen jaren bewandelde, legde de organisatie geen windeieren. “We worden steeds vaker gevraagd door ROC’s om leerlingen te ondersteunen”, knikt Sven. “Daar komt bij dat we ook zelf actief op zoek gaan naar nieuwe nichemarkten: sectoren die onze ondersteuning bij het begeleiden van leerlingen goed kunnen gebruiken. Van ondersteuner groeien we steeds meer uit tot ondernemer.”

Tipje van de sluier
Daarmee licht Sven alvast voorzichtig een tipje van de sluier op voor wat betreft de toekomstplannen. “Ons doel is om ons vakgebied de komende jaren verder te verbreden. Naast de transport en logistiek willen we meer praktijkopleidingen ondersteunen. Daarvoor kunnen we niet zonder consulenten met verstand van zaken van een bepaalde branche. De komende tijd gaan we daarom actief op zoek naar gedreven vakidioten die hun liefde en passie voor het vak willen overdragen op de volgende generatie."

Ben jij de consulent die we zoeken?
Heb jij passie voor je vak en wil je die liefde graag overdragen op leerlingen, zonder dat je zelf voor de klas staat? Heb jij korte lijntjes met het werkveld en weet je als geen ander hoe de hazen lopen in jouw branche? En ben jij die geboren coach die leerlingen adviseert en stimuleert op momenten dat ze dat even nodig hebben? Dan ben jij de consulent die wij zoeken! Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar werkenenleren@aldiver.com.