Corona maatregelen
Corona (COVID-19)

Aldivèr volgt de ontwikkelingen omtrent het coronavirus op de voet en uiteraard worden alle actuele maatregelen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nageleefd. Corona is en blijft helaas nog even onder ons. Je leest hier wat dit betekent voor de scholen en leerbedrijven. 

Scholen

Helaas hebben we nog steeds te maken met het coronavirus. Dit zal een flinke impact hebben op het aanbod van lessen op de verschillende ROC's. Helaas is dat bij elke school anders geregeld. Zo zullen er ROC’s zijn die voornamelijk digitaal les gaan geven, maar er zijn ook ROC’s die op een praktijklocatie invulling kunnen geven aan het lesgeven waarbij ze zich goed aan de richtlijnen van het RIVM kunnen houden. De situatie en de invulling hiervan is dus per school verschillend en daarom kunnen wij als Aldivèr je dus geen concreet advies geven. Je kunt ons natuurlijk altijd bellen, mailen of whatsappen als je vragen hebt omtrent het coronavirus. 

Het is vooral belangrijk om contact te blijven houden met je consulent, die weet exact hoe er op jouw school omgegaan wordt met het coronavirus en wat wel en niet mag (denk bijvoorbeeld aan het dragen van een mondkapje). 

Leerbedrijven
Ook bij je leerbedrijf kunnen er hele specifieke maatregelen van kracht zijn of kunnen de maatregelen aangescherpt worden, bijvoorbeeld als er een corona besmetting is binnen het bedrijf. Mocht dit het geval zijn, dan is jouw consulent hiervan op de hoogte en hij/zij zal jou van advies voorzien. Mocht jouw consulent even niet bereikbaar zijn, neem dan gerust contact op met onze collega's op kantoor, zij zullen je proberen zo goed mogelijk te helpen. 
Actuele maatregelen RIVM

Voor iedereen in Nederland geldt:

 • Blijf bij klachten (verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk) thuis en laat je testen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Jongeren van 13 tot 18 (dus tot en met 17) hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Op de middelbare scholen geldt dit voor alle leerlingen onderling, ongeacht hun leeftijd. In het MBO houden alle leerlingen 1,5 meter afstand tot elkaar, ongeacht hun leeftijd
  • Schud geen handen
  • Was zo vaak mogelijk je handen en hoest in je elleboog
  • Vermijd drukte:
   • Ga weg als het ergens (te) druk is
   • Reis zoveel mogelijk buiten de spits

Bespreek de mogelijkheden

Stuur ons een bericht en kom gezellig langs! Wij bespreken uw wensen en kijken graag
hoe wij daarin van dienst kunnen zijn.