Wereld Loodgietersdag bij Flexcraft!

Het is Wereld Loodgietersdag!

Ook wij staan vandaag stil bij het onmisbare werk dat loodgieters dagelijks uitvoeren. Neem een kijkje hoe wij onze zzp’ers op deze speciale dag in het zonnetje zetten.

Waar komt het vak vandaan?

Loodgieterswerk is een beroep dat al eeuwen teruggaat, met werkzaamheden die ver teruggaan in de geschiedenis van de menselijke beschaving. Oorspronkelijk begonnen als een bescheiden beroep in het oude Rome, waar loodgieters verantwoordelijk waren voor het beheer van aquaducten en rioleringssystemen, heeft het vak zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een essentieel onderdeel van moderne bouw en constructie.

Door de eeuwen heen hebben loodgieters een cruciale rol gespeeld bij het ontwerpen, installeren en onderhouden van sanitair en verwarmingssystemen, waardoor gezinnen en gemeenschappen toegang hebben tot schoon water en comfortabele leefomstandigheden.

AdobeStock 322035345

Het ontstaan van Loodgietersdag

In 2010 werd 11 maart officieel uitgeroepen tot Wereld Loodgietersdag, een dag gewijd aan het eren en erkennen van de bijdrage van loodgieters over de hele wereld. Deze dag is een gelegenheid om de vaardigheden, toewijding en expertise van loodgieters te vieren en dankbaarheid te tonen voor hun onmisbare werk.

Het belang van jullie als Loodgieters!

Het belang van loodgieterswerk kan niet worden onderschat. Loodgieters zijn de sleutel tot gezonde en veilige leefomstandigheden voor iedereen ter wereld door ervoor te zorgen dat huishoudens en bedrijven toegang hebben tot schoon water, goed werkende sanitaire voorzieningen en verwarmingssystemen. Van het voorkomen van lekkages tot het installeren van zuinige apparaten, loodgieters dragen bij aan de gezondheid, veiligheid en comfort van de samenleving.

Onze dankbaarheid

Op Wereld Loodgietersdag en elke dag daarna is het belangrijk om onze dankbaarheid en waardering te tonen aan loodgieters over de hele wereld. Hun toewijding verdient een hoop erkenning en respect. Of het nu gaat om het snel oplossen van een verstopte afvoer of het installeren van een geavanceerd verwarmingssysteem, loodgieters leveren onmisbaar werk dat onze levens verbetert.

Wil jij nou weten hoe wij dit bij Flexcraft doen? Kijk dan snel dit filmpje op ons Instagram kanaal!

Bekijk de video

Fun fact!

Wist je dat…

Onze favoriete video game personages ook loodgieters zijn???

Je raadt het niet maar de wereldberoemde Mario & Luigi zijn ook loodgieters, als dat geen bewijs is dat iedereen ter wereld van loodgieters houdt!

Op Wereld Loodgietersdag is het belangrijk om loodgieterswerk te erkennen en de mensen te bedanken die dit essentiële beroep uitoefenen. En dus niet alleen Mario en Luigi ;)

Kom meer te weten!

Wil je meer weten over het loodgietersvak of werken bij Flexcraft? Lees dan snel verder op de volgende pagina's en bekijk wat werken via Flexcraft inhoudt. De laatste vacatures en nieuwtjes komen hier voorbij.

Werken bij Flexcraft  Werken als Loodgieter